XIIé Encontre de Dones de la Comarca de L'Horta Sud

Sábado, 5 de noviembre de 2011 en la edificio Sanchís Guarner de Alfafar

“DONA: EQUIDAT, EMOTIVITAT, AMOR

Ponentes: Rosa Guiralt, Fiscal de violencia de género de Valencia.
y
Alicia Martín, presidenta de MAQDA (Asociación de mujeres que aman demasiado)

(Pincha aquí para ampliar la información)

QUIENES SOMOS

L'Associació de Dones de la Comarca de L'Horta Sud s'integra en la xarxa de moviments femenins nacional i internacionals, definin-se per la defensa dels drets de la dona de drets humans i per la implantació de valors ètics de respecte, solidaritat i justícia en els àmbits social i polítics.

L'origen d'aquesta associació es remunta al 1.999. En aquest moment, un grup de dones format per Fina Ferriols i Amparo Vendrell de Benetússer, Teresa Olmos de Massanassa, Xaro Alcaide de Silla i Maruja Segrelles de Paiporta, -que tenien en comú el viure a la Comarca de L'Horta Sud i que assistien als seminaris periòdics que Dones Grans realitza a València- varen organitzar una xarrada al Centre Cultural “El Molí” de Benetússer amb la pensadora i política italiana Alessandra Bocchetti. A partir d'aquest acte, any rere any, se celebren els Encontres de Dones de la Comarca de L'HORTA SUD.

Aquell grup de dones amb el temps ha anat creixent i en el 2.005 va formalitzar-se com l'ASSOSIACIÓ DE DONES DE LA COMARCA DE L'HORTA SUD, que integra a dia d'avuí les següents associacions:

ALOMA BENETUSSER
DONES PROGRESSISTES PAIPORTA
DONES PROGRESSISTES SILLA
COL-LECTIU DE DONES SILLA
FEMENI PLURAL ALDAIA
DONES PROGRESSISTES MASSANASSA
DONES PROGRESSISTES PICASSEENT
CARMELINA SANCHEZ CUTILLAS ALCÁCER
DONES GRANS VALENCIA
ANTIGONA VALENCIA
DONES DE LA MARXA VALENCIA

Així doncs, L'Associació de Dones de la Comarca de L'Horta Sud agrupa onze associacions de la Comarca, que realitzen en els últims anys trobades, jornades, xarrades, obres teatrals, etc.

Partint d'un propòsit comú -la reivindicació d'un nou protagonisme de la dona en la societat actual- Dones de la Comarca de L'Horta Sud tracta de dur a terme una tasca de conscienciació basada en quatre línies fonamentals:

  • Qüestionar els valors culturals dominants.

  • Redefinir les pautes de comportament en l'àmbit familiar i social.

  • Contribuir a superar qualsevol discriminació per la raó de gènere.

  • Pressionar i intervindre en els òrgans de poder i decisió en tos els àmbits públics i privats.

Després de l'experiència positiva d'aquests anys, Dones de la Comarca de l'Horta Sud s'ha proposat fer un pas més important: “L'ESCOLA DE CIUTADANIA EN FEMENÍ MARÍA MOLINER”, des de la convicció que és especialment en el camp de la formació que ha de treballar-se el canvi de mentalitats i de valors si realment es vol aconseguir l'autèntica igualtat de gènere en la nostra societat.